Tesla expanderar i Sverige

laddstationer, elbil, tesla, tesla model s, bilplatsen.se, bilplatsen, däckverkstan, däcktidning, sajt om däck, allt om däck, bra däck, billiga däck, däcknyheter, däckinfo biltest, nybilstest, krocktest, bilartikel, artikel om bil, provkörning, testad,Tesla växer stadigt i hela landet och Model S och X är idag två av de vanligaste elbilarna som rullar på våra svenska vägar. Model S är den första helelektriska familje- och tjänstebilen på marknaden med en räckvidd på 632 km enligt EU-körcykeln och Model X är en 5-7-sitsig fyrhjulsdriven familje-SUV med hög dragförmåga och maximal säkerhet.

Teslas nybilsgaranti är 4 år eller 80 000 km för nya Teslor och begagnade Teslor, som säljs i butiken åtnjuter oftast en tilläggsgaranti. Unikt för Tesla är att den årliga servicen endast är en rekommendation och inte tvingande för att nybilsgarantin ska fortsätta att gälla.

Tesla-ägarna får trådlösa kostnadsfria uppdateringar med moderna komfort- och säkerhetsfunktioner under hela bilens livslängd, men det innebär också att Tesla Service kan ställa diagnoser och utföra flera serviceåtgärder på distans. Det spar både tid och pengar för kunden och bilen behåller sitt värde över tid.laddstationer, elbil, tesla, tesla model s, bilplatsen.se, bilplatsen, däckverkstan, däcktidning, sajt om däck, allt om däck, bra däck, billiga däck, däcknyheter, däckinfo biltest, nybilstest, krocktest, bilartikel, artikel om bil, provkörning, testad,

De senaste åren har Tesla investerat kraftfullt i utbyggnaden av laddinfrastruktur. Under långresor erbjuds snabbladdning vid Supercharging-stationer som laddar i minuter snarare än timmar och de är utplacerade vid de mest trafikerade vägarna mellan Ystad och Haparanda.

I slutet av 2017 hade man 25 Supercharger-stationer med totalt ett hundratal laddare i Sverige samt över 100 destinationsladdare på hotell, restauranger och shoppingcenter. 90 procent av laddningen sker i hemmet eller på arbetsplatsen när bilen ändå står parkerad, vilket innebär att elbilsägarna möts av en fulladdad bil varje dag.

Tags: , ,Nyheter