Starco blir en del i Kenda Group

I över 35 år har däcktillverkaren Kenda levererat sina hjul och däck till Starco. Tillsammans har man på de åren blivit en tung spelare på marknaden. Nu har man tagit samarbetet till en högre nivå genom att Kenda köpt upp Starco till att bli en del i Kenda Rubber.bilplatsen.se, bilplatsen, Däckverkstan, däckverkstan.se, www.däckverkstan.se, däcktidning, sajt om däck, allt om däck, bra däck, billiga däck, däcknyheter, däckinfo, kenda group, starco, starco tires, kenda rubber
Kenda som har sina rötter i Taiwan och har framför allt specialiserat sig på hjul och däck till bilar, släp, cykel och motorcykel, trädgårdsmaskiner och golfbilar men också till större jordbruksmaskiner. Idag har Kenda tillverkning över hela världen och ett starkt fäste i USA ser samarbetet med Starco som ett sätt att etablera sig på den Europeiska marknaden.

Samtidigt stärks Starcos närvaro på den amerikanska marknaden. Båda företagen ser stora expansionsmöjligheter vad gäller utveckling av nya produkter men också vad gäller att kunna leverera det kunden önskar och ha en fungerande distribution världen över. Starco kommer att fortsätta att jobba som tidigare med den strategi man har lagt upp till 2020.

I Sverige säljs Starco av Bohnenkamp.

Tags: , , ,Nyheter