Nya Ford Fiesta ST.

ford fiesta 2018, nya ford fiesta, bilplatsen.se, bilplatsen, däckverkstan, däcktidning,  sajt om däck, allt om däck, bra däck, billiga däck, däcknyheter, däckinfo, nyheter om fälgar, fälgar, allt om fälgar, fälg nyheter, fälgar, billiga fälgar, snygga fälgar,   biltest, nybilstest, krocktest, bilartikel, artikel om bil, provkörning, testad,Ford Fiesta ST har en rad tekniska detaljer som alla bidrar till bilens sportiga känsla. En mekanisk differentialbroms för optimerad väghållning i kurvor och en Launch Control för stabila, snabba starter är några av de finesser bilen försetts med.

Fiesta ST har en helt ny trecylindrig 1.5-liters EcoBoost bensinmotor på 200 hästkrafter som ger en fin kombination av kraft och bränsleekonomi. Motorn har ett vridmoment på 290 newtonmeter och en förväntad acceleration 0–100 på 6,5 sekunder. Modellen blir den första Ford Performance-modellen någonsin med en trecylindrig motor. Även om det inte kommer något sportigt ljud ur en trepip så har Ford ordnat det med en aktiv ljudkontrollventil som öppnas för att ge ett intensivare avgas- och motorljud i kupén.

Nya Fiesta ST kommer att finnas med ett större urval av interiördetaljer och personligt anpassningsbara tillval än någonsin. Fiesta ST kommer att finnas i både 3- och 5-dörrarskarosser. Nya Fiesta ST kommer börja säljas i april i Sverige i år, och börja levereras ut till kund i juni.

Tags: , ,Nyheter