Listan: Årets Däcktillverkare tio-i-topp

Michelin har i år blivit utvald till världens mest värdefulla däcktillverkare av Brand Finance Tyre i sin årliga 10-i topp listning. Brand Finance har under snart 20 år värderat företag och produkter. Bland dessa gör man en årlig tio-i-topplista vad gäller däcktillverkare. Förra året hamnade Michelin på en andraplacering men tog i år klivet upp som nummer ett i den listningen. På en andraplats hittar vi fjolårsettan Bridgestone.

brand finance, årets däcktillverkare, bilplatsen.se, bilplatsen, däckverkstan, däcktidning, sajt om däck, allt om däck, bra däck, billiga däck, däcknyheter, däckinfo, nyheter om fälgar, fälgar, allt om fälgar, fälg nyheter, fälgar, billiga fälgar, snygga fälgar, Michelins förstaplacering innebär att företagets värde gått upp med +30% under året som gått. Bridgestone har däremot tappat -6%. I betygsättningen är Michelin det enda däckfabrikat som får betyget AAA. Hållbarhet och en teknisk utveckling är det som stärkt varumärket. Bland dessa 3D-printning som gör att däck kan anpassas till olika vägunderlag och behöver aldrig bytas ut. En innovation som vi skrivit om här på Bilplatsen.se Michelin har också presterat väl inom motorsport, bland dessa Formel E. Ett starkt varumärke handlar om mer än marknadsföring. Michelin har direktförsäljning av däck till kunder via butiker och internet, ett drag som hjälper till att bygga ett varumärke och ger företaget möjlighet att samla värdefulla data.

De japanska däcktillverkarna är årets förlorare, säger Brand Finance. Utöver att Bridgestone tappade en placering men också -6% så var det inte så allvarligt i jämförelse med Yokohamas niondeplacering och ett tapp på -18% och i botten Sumitomo Rubber med -62%. En av anledningarna till de japanska däcktillverkarnas dåliga siffror är en svag yen.

Samtidigt tar kinesiska däcktillverkare ett steg fram och visar sig vara konkurrenskraftiga mot de etablerade däcktillverkarna. Ett sådant exempel är Maxxis som placerat sig på en åttondeplats i år. Däcktillverkare som Linglong och Sailun håller på att växa sig starka och kommer säkert att finnas med i Brand Finance Tyre tio-i-topplista nästa år.brand finance, årets däcktillverkare, bilplatsen.se, bilplatsen, däckverkstan, däcktidning, sajt om däck, allt om däck, bra däck, billiga däck, däcknyheter, däckinfo, nyheter om fälgar, fälgar, allt om fälgar, fälg nyheter, fälgar, billiga fälgar, snygga fälgar,

Placering Tillverkare Betyg
1 Michelin AAA
2 Bridgestone AAA-
3 Continental AA+
4 Goodyear AA+
5 Dunlop AA
6 Hankook AA+
7 Pirelli AAA-
8 Maxxis AA-
9 Yokohama AA-
10 Sumitomo AA-

Tags: , , , , , , , ,Nyheter