ABS Wheels börjar med flow-form

I fälgvärlden är flow-forming förknippat med astronomiska summor där själva tekniken hittills förknippats med lyx och höga kostnader. Fälgar tillverkade i flow-form är lättare och starkare än vanliga aluminiumfälgar. De olika fälgtillverkarna som tidigare levererat fälgar med flow-form har dragits med en kostsam teknik vilket lett till att prislappen hamnat 70% högre än vad en klassisk fälg kostar.

aluminiumfälg på vintern, aluminiumfälg, lättmetallsfälgar, fälgar billigt, snygga fälgar, fälgnyheter, nya fälgar, fälgtidning, info om fälgar, bilplatsen.se, bilplatsen, däckverkstan, däcktidning,  sajt om däck, allt om däck, bra däck, billiga däck, däcknyheter, däckinfo, nyheter om fälgar, fälgar, allt om fälgar, fälg nyheter, fälgar, billiga fälgar, snygga fälgar, abs wheels, flow form fälgar, flow form

ABS Wheels börjar i år sälja fälgar producerade med en lättviktsteknik kallad ”flow-forming”, till konkurrenskraftiga priser. Själva tekniken går ut på att fälgbanan valsas i omgångar till olika bredder under höga temperaturer. Detta gör att metallens struktur ändras och den får högre hållfasthet än om den vore gjuten. Detta medger tunnare gods, vilket ger lägre vikt.

Dagens teknik möjliggör att fler tillverkare nu kan tillverka med flow-form. Tekniken är inte längre hemlig och det möjliggör för bland annat Svenska ABS Wheels att tillverka fälgarna i flow-form. I Sverige kallas fälgarna för lättviktsfälgar helt enkelt.
“Vi har sökt upp våra återförsäljare som är mycket glada över nyheten där de flesta redan nu börjat kontakta sina kunder”, berättar ABS Wheels vd, Andie Lahdo.

Hållfastheten i flow-forming-fälgar är 23% bättre jämfört med traditionellt gjutna fälgar, och vad gäller legeringen av aluminiumet så är det upp till 91% bättre och renare. Flow-form är kortfattat en teknik som gör fälgen lättare och starkare. Den ofjädrade vikten gör att bilen får bättre väghållning och bränsleförbrukning. Flow-form är även bättre ur miljösynpunkt.
“Prislappen vi satt är baserad på en kundundersökning där våra VIP-försäljare fått vara med. Vi har valt att saluföra dessa till ett vanligt fälgpris för att göra oss konkurrenskraftiga i branschen“, berättar Jorge Castro, ABS Wheels Marknadschef.

Tags: , ,Nyheter