Motorsport

Längre ner på sidan har vi samlat härliga inlägg om motorsport

Klicka på vardera namn för att komma till sidan

DTM 

F1


Dunlop i Historisk Racing

Historisk racing är hett. Inte bara bland de som deltar och tävlar i historisk racing utan också bland bil- dunlop racing, dunlop tires, dunlop tyres, dulop sport classic, goodwood fesstival of speed, le mans classic, bilplatsen.se, bilplatsen, däckverkstan, däcktidning, sajt om däck, allt om däck, bra däck, billiga däck, däcknyheter, däckinfo, nyheter om fälgar, fälgar, allt om fälgar, fälg nyheter, fälgar, billiga fälgar, snygga fälgar, biltest, nybilstest, krocktest, bilartikel, artikel om bil, provkörning, testad,och däckindustrin. En av dessa däcktillverkare är Dunlop som levererar nytillverkade däck, kopior av de som man tävlade på under 50 och 60-talet.

Historisk racing slår alla rekord och drar större publik än många av de moderna motortävlingarna. De bilar som tävlar är ofta ovärderliga vilket kräver erfarna och skickliga förare men också säkra och färska däck. Under ett år är Dunlop engagerad i över trettio historiska tävlingar. Det betyder att man kommer att delta med däck till Le Mans Classic och Goodwood Festival of Speed.

dunlop racing, dunlop tires, dunlop tyres, dulop sport classic, goodwood fesstival of speed, le mans classic, bilplatsen.se, bilplatsen, däckverkstan, däcktidning, sajt om däck, allt om däck, bra däck, billiga däck, däcknyheter, däckinfo, nyheter om fälgar, fälgar, allt om fälgar, fälg nyheter, fälgar, billiga fälgar, snygga fälgar, biltest, nybilstest, krocktest, bilartikel, artikel om bil, provkörning, testad,I år är 20:e året som Goodwood Revival går av stapeln. Från Dunlop säger man att man skulle kunna ta fram ett modernt däck som skulle få tävlingsbilarna att gå snabbare. Men det är inte målet utan däcken ska matcha bilarna och den tidsepok som var under 1950 och 60-talets Le Mans och andra tävlingar där man kunde se ikoner som Ford Cortina, Alfa Romeo GTA, Mini och Jaguar C och D-Type.

Förra året introducerade Dunlop ett nytt däck passande 1970 och 1980-talets bilar under namnet Sport Classic och som har det klassiska utseendet och känslan men har fått det moderna däckets bromsegenskaper. Dunlop Sport Classic är avsett för vanliga vägar och inte som ett tävlingsdäck.


 

 Nyheter