Dunlop TrailSmart Max

Dunlops TrailSmart har ersatts i de flesta dimensioner med nya TrailSmart Max. Det senaste däcket bygger på föregångarens testvinnande våt- och torrgrepp men lägger till ny teknologi som har bevisats förbättra väghållning och livslängd. Trail är ett av de snabbast växande segmenten inom motorcykelmarknaden med nya, mer kraftfulla motorcyklar.

Dunlop lanserade TrailSmart 2015, och det var det enda adventuredäcket som fick toppbetyget fem stjärnor av MotoMag för väghållning i vått och torrt. Behovet av att utforma däck som passar de nya motorcyklarna inom detta segment, tillsammans med Dunlops fokus på att utveckla ny teknologi för att ge klassledande väghållning och miltalsprestanda, har lett till ett nytt däck – TrailSmart Max.Däckverkstan, däckverkstan.se, www.däckverkstan.se, däcktidning,  sajt om däck, allt om däck, bra däck, billiga däck, däcknyheter, däckinfo, dunlop, dunlop mcdäck, mcdäck, dunlop trailsmart, trailsmart max, mcdäck med bra våtgrepp, adventuredäck, bmw r 1200 gs, honda africa twin, roadsmart 3, sportsmart max

TrailSmart Max har rayonmaterial i lagerkonstruktionen. Det ger mer precis styrning och i kombination med Dunlops välkända JLB-konstruktion (JointLess Band) ger det en snabbare uppvärmning, samt mer progressivt beteende i en mängd olika temperaturer och förhållanden. Den förstärkta konstruktionen tillsammans med en ny frontprofil ger en förbättrad livslängd. I interna tester bevisades det nya framdäcket 120/70 R19 prestera 64 % längre än sin föregångare. Det betyder bättre livslängd och hållbarhet som visas med RoadSmart III och SportSmart2 Max. Bakdäcket drar nu även nytta av Dunlops Multitread-gummiblandningsteknologi. Kombinationen av gummiblandningar har optimerats för att ge stark miltalsprestanda (15 % bättre än föregångaren) samtidigt som den ger förbättrad kurvtagningsprestanda, i synnerhet på den nya generationen mer kraftfulla äventyrsmotorcyklar. TrailSmart Max har också en slitbaneutformning som kallas xGT eller “Cross Groove Tread”. Den distinkta utformningen har en ny silikarik gummiblandning som ökar TrailSmarts våtprestanda som vunnit 5 stjärnor i test.

TrailSmart Max finns i storlekar som är utformade för de senaste modellerna. Till exempel finns nu den vätskekylda BMW R 1200 GS-versionen (120/70 R19och 170/60 R17) tillgänglig, och för den vattenkylda versionen har Dunlop lanserat (110/80 R19 och 150/70 R17). Honda Africa Twin är också ett populärt val inom äventyrssegmentet. Dunlop har optimerat kombinationen av 90/90-21 och 150/70 R18 för att passa modellen perfekt.

Tags: , ,Nyheter