Avancerad produktutveckling hos Giti Tire

GiTi Tire, Giti tire, ,giti tyres, giti däck, bilplatsen.se, bilplatsen, däckverkstan, däcktidning, sajt om däck, allt om däck, bra däck, billiga däck, däcknyheter, däckinfo, nyheter om fälgar, fälgar, allt om fälgar, fälg nyheter, fälgar, billiga fälgar, snygga fälgar, Europa och i synnerhet Norden är en utmanande marknad med svåra klimatförhållanden och har en komplex lagstiftning men också en rad kompetenta konkurrenter och hela tiden ett ökat antal nya aktörer på marknaden. Det tyska forsknings- och utvecklingscentret öppnade i Hannover 2013 och kollektivt har teamet mer än 100 års erfarenhet av forskning- och utveckling av däck genom tidigare arbeten inom området för kända däcktillverkare. 

Giti Tire har sina rötter i däckbranschen med en lång erfarenhet. Idag liksom tidigare är man starkt GiTi Tire, Giti tire, ,giti tyres, giti däck, bilplatsen.se, bilplatsen, däckverkstan, däcktidning, sajt om däck, allt om däck, bra däck, billiga däck, däcknyheter, däckinfo, nyheter om fälgar, fälgar, allt om fälgar, fälg nyheter, fälgar, billiga fälgar, snygga fälgar, engagerad i att utveckla teknik som resulterar i högkvalitativa produkter och har mer än 700 anställda ingenjörer som arbetar i fyra forsknings- och utvecklingscentra i Kina, Tyskland, USA och Indonesien. Teamen är en blandning av ingenjörer, kemister och fysiker som täcker ett brett utvecklingsbehov.

Ingenjörerna använder sig av så kallad virtuell design med CAD och prestationssimulering, vilket gör att de kan komma fram till exakta och snabba utvecklingsresultat. Den virtuella designen innefattar konstruktion, däckprofil, mönsterdesign, råmaterialegenskaper,

GiTi Tire, Giti tire, ,giti tyres, giti däck, bilplatsen.se, bilplatsen, däckverkstan, däcktidning, sajt om däck, allt om däck, bra däck, billiga däck, däcknyheter, däckinfo, nyheter om fälgar, fälgar, allt om fälgar, fälg nyheter, fälgar, billiga fälgar, snygga fälgar,

Hållfasthetsanalys av gummiblandning

GiTi Tire, Giti tire, ,giti tyres, giti däck, bilplatsen.se, bilplatsen, däckverkstan, däcktidning, sajt om däck, allt om däck, bra däck, billiga däck, däcknyheter, däckinfo, nyheter om fälgar, fälgar, allt om fälgar, fälg nyheter, fälgar, billiga fälgar, snygga fälgar, säkerhetsaspekter, design av produktionsform för att nämna ett par av de väsentliga parametrarna och som blir som en modell i datorn, innan några däck har byggts rent fysiskt.

Nyckelfaktorerna i däckutveckling är materialteknik som är kärnan i däckutveckling. De framsteg som gjorts under de senaste decennierna är enorma med tillkomsten av kiseldioxid, nya elastomerer och nya armeringsmaterial i däckstommen.

Inomhustester är nästa steg i utvecklingsprocessen. Däckprototyper från Virtual Design-modellerna byggs i specialavdelningar och testas i ett flertal aspekter innan de flyttas till nästa steg. Inomhustesternas fokus är på säkerhet, bränsleförbrukning, buller, komfort, köregenskaper och livslängd.

Den utrustning man använder sig av i inomhustesterna är mycket avancerad. Bland annat FLAT-TRAC som är en däckkraft- och momenttestmaskin där däckets styrka och momentegenskaper analyseras vid rullning för att optimera köregenskaper, grepp och bromsförmåga. I ett annat testverktyg mäts däckets GiTi Tire, Giti tire, ,giti tyres, giti däck, bilplatsen.se, bilplatsen, däckverkstan, däcktidning, sajt om däck, allt om däck, bra däck, billiga däck, däcknyheter, däckinfo, nyheter om fälgar, fälgar, allt om fälgar, fälg nyheter, fälgar, billiga fälgar, snygga fälgar, rullmotstånd på ett rullande däck för att utveckla däcket till att bli ett mer miljövänligt som även då bidrar till en sänkt bränsleförbrukning. Man analyserar också däckets inbyggda styrka och kraft i höga hastigheter för att få bästa komfortprestanda.

Till sist har vi utomhustester som är det ultimata beviset på att prototypdäcket uppfyller de prestandakrav man ställt. Dessa tester görs av riktiga testförare och med en rad fasta testrutiner. Det man tittar på här är köregenskaper, komfort, livslängd, bromsegenskaper på våt och torr vägbana, longitud och GiTi Tire, Giti tire, ,giti tyres, giti däck, bilplatsen.se, bilplatsen, däckverkstan, däcktidning, sajt om däck, allt om däck, bra däck, billiga däck, däcknyheter, däckinfo, nyheter om fälgar, fälgar, allt om fälgar, fälg nyheter, fälgar, billiga fälgar, snygga fälgar, lateral vattenplaning och till sist buller inne och utanför fordonet. Dessa utomhustester görs på flera testbanor, bland dem: Mira i England, IDIADA i Spanien, ATP i Tyskland, TVTC i USA, Ding Yuan & Yan Cheng i Kina, ARTC i Taiwan, Karawang i Indonesien och Test World för vinterdäck i Finland.

Giti sysselsätter globalt sett över 36 000 personer i sina åtta produktionsanläggningar runt om i världen och producerar där över 300 000 däck per dag (Person-, Lastbil-, Entreprend-, Motorcykeldäck etc). Gitis däck säljs idag i mer än 130 länder och när det gäller den nordiska marknaden så marknadsför man varumärkena Giti, GT Radial, Primewell och Runway.

Tags: , ,Nyheter